<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=347797399525638&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Gärdsgårdar

Våra genuina gärdsgårdar tillverkas av senvuxet virke från Jämtländska skogar. Tillverkningen av gärdesgårdar, gärdsgårdsgrindar, trägrindar, staket och portaler sker för hand enligt gammal hantverkstradition. Det genuina hantverket, passionen för att skapa och det rejäla virket av bästa kvalité från granen ger ett naturligt, vackert och hållbart resultat som fint ramar in ditt hem i många kommande år. Vilken gärdsgårds-modell vill du ha? Vi har många att välja mellan och vi hjälper dig gärna att hitta en modell som förgyller just din bostad. Våra genuina gärdsgårdar uppskattas av många kunder i såväl Sverige som utomlands. Vi hoppas att du blir en av dem. Välkommen till oss på Jämtgärsgård!

Långgärdsgård

Långgärdsgård

Långgärdsgård är den gamla gärdsgården som ofta byggdes förr runt kohagar m.m. Ca. 100 cm mellan varje störpar och slanorna går över 7-8 störpar. Slanorna ligger omlott med rotända upp och den andra slanan ligger med rotändan nedåt, där de avsmalnande topparna möts på mitten och ligger lite omlott.

Gärdsgårdsmodell Jämtgård

Jämtgård

Jämtgård är en stilren gärdsgård som var vanligt förekommande i Jämtland. Detta eftersom det just där gick att få de riktigt långa och grova slanorna. Jämtgård har ca. 80 cm mellan varje störpar. Varje slana går över ca. 7 störpar. Ett möjligt designval för Jämtgård som modell är att ta den färgad, då målas stör och slanor med tjärfärg innan uppsättning. Läs mer om färgad gärdsgård.

Gärdsgårdsmodell Leksand

Leksand

Leksand är en vacker gärdsgårdsmodell med dubbla slanor var vanligt förekommande i Dalarna. Leksand har ca. 80 cm mellan varje störpar. Slanorna ligger två och två över ca. 7 störpar. Ett möjligt designval för gärdsgårdsmodell Leksand är att få den färgad. Läs mer om färgad gärdsgård.

Roslagsgärdsgård

Roslag

Modell Roslagsgärdsgård med kluvna slanor fanns i Roslagen, men även i Härjedalen och områden med grövre växtlighet, fjäll och skärgårdsmiljö där man förr klöv grova slanor. Slanorna är kluvna längs med fibrerna, och inte sågade. Ca. 100 cm mellan varje störpar och slanorna går över 7-8 störpar.

SERVICE & SERVICEAVTAL

Vi erbjuder översyn, dokumentation och serviceåtgärder av en fastighets gärdsgårdar.

Gärdsgårdsservicen omfattar byte av eventuellt trasiga vidjor och störar, uppriktning av lutande gärdsgård samt översyn och justering av grindar och portaler. Vi erbjuder serviceavtal för återkommande översyn och service för dem som önskar det. Få ett prisförslag.

Läs mer om översyn och service här.

Designval

Vi kan bygga en gärdsgård som möter dina önskemål och kostnader. Till detta har vi några möjliga designval. Önskar du en gärdsgård där barken är borttagen så är detta fullt möjligt. Då är slanorna trävita vid uppsättningen men blir vackert silvergrå av väder och vind med tiden.

FÄRGAD GÄDSGÅRD

Ett annat möjligt designval är färgad gärdsgård, se behandlingsmetod och färger här på hemsidan. Testa dig fram genom olika alternativ i vårt digitala verktyg eller rådfråga oss gärna om vad som kan passa bäst vid just ditt objekt. 

Svartmålad gärdsgård

Testa gärdsgård visuellt
Kostnadsfri offert