Gärdsgårdar

Vi tillverkar gärdsgårdar med tillhörande grindar och portaler för hand enligt gammal hantverkstradition. Med rötter i Jämtland och ett unikt råmaterial, senvuxen gran från jämtländska skogar, bygger och binder vi gärdsgård på plats. Vi är stolta över att ha kunder runt om i världen och som liksom vi bär samma stora passion för det genuina traditionella hantverket. Att vi erbjuder en paketerad helhetslösning innebär en enkelhet för dig som kund.

Langgardsgard

Långgärdsgård

Långgärdsgård är den gamla gärdsgården, som oftast byggdes förr runt kohagar mm. Ca 100 cm mellan varje störpar och går över 7-8 störpar. Slanorna ligger omlott med rotända upp och den andra slanan ligger med rotändan neråt, där de avsmalnande topparna möts på mitten och ligger lite omlott.

Jamtgard

Jämtgård

Jämtgård är en stilren gärdsgård som var vanligt förekommande i Jämtland, eftersom det just där gick att få de riktigt långa och grova slanorna. Jämtgård har ca 80 cm mellan varje störpar. Varje slana går över ca 7 störpar.

Leksand

Leksand

Modell Leksand med dubbla slanor var vanligt förekommande i Dalarna. Leksand har ca 80 cm mellan varje störpar. Slanorna ligger två och två över ca 7 störpar.

Roslag

Roslag

Modell Roslagsgärdsgård med kluvna slanor fanns i Roslagen men även i Härjedalen och områden med grövre växtlighet, fjäll och skärgårdsmiljö, där man förr klöv grova slanor. Slanorna är kluvna längs med fibrerna, ej sågade. Ca 100 cm mellan varje störpar och slanorna går över 8 - 9 störpar.

SERVICE & SERVICEAVTAL

Vi erbjuder översyn, dokumentation och serviceåtgärder av en fastighets gärdsgårdar.

Gärdsgårdsservicen omfattar byte av eventuellt trasiga vidjor och störar, uppriktning av lutande gärdsgård samt översyn och justering av grindar och portaler. Vi erbjuder Serviceaval för återkommande översyn och service till dem som önskar det. 

Läs mer om översyn och service.

Designval

Önskar du en gärdsgård utan bark, dvs med barken borttagen är det fullt möjligt. Då är slanorna trävita vid uppsättning men blir vackert silvergrå med tiden av väder och vind. 

Ytterligare designval

Ett annat möjligt designval är färgad gärdsgård, rådfråga oss gärna om vad som kan passa bäst vid just ditt objekt. 

Gardsgard_svart_ronnbar_600x600.jpg

Testa gärdsgård visuellt
Kostnadsfri offert