Hoppa till innehåll
Alla inlägg

REPARATION & ÅTERUPPBYGGNAD AV GÄRDSGÅRD

Ibland behöver ett befintligt staket repareras, byggas om eller byggas upp på nytt. Ibland är anledningen självklar ibland sker oförutsedda händelser. Förutom att bygga gärdsgård jobbar vi med reparation och återuppbyggnad av gärdsgård, något som är uppskattat av flera anledningar.

I denna bloggartikel lyfter vi tre olika kunders utmaningar och hur vi löste utmaningen:

  • Återuppbyggnad av gärdsgård efter grävning för vatten och avlopp
  • Reparation av gärdsgård efter trafikskada
  • Reparation av stormskadad gärdsgård

ÅTERUPPBYGGNAD AV GÄRDSGÅRD EFTER GRÄVNING

Vi på Jämtgärsgård satte 2015 denna långgärdsgård hos en kund på Värmdö. Nyligen ville kunden efter en grävning för vatten och avlopp få en del av sin gärdsgård monterad på nytt. Inför grävjobbet hade kunden själv demonterat den del som behövdes. Ska material som slanor och stör återanvändas är demonteringen viktig, att klippa bort bindningarna, plocka isär delarna, sortera och lägga i högar, istället för att gå grovt fram och såga eller hugga bort delarna. Ett bra teamwork i detta uppdrag ledde fram till ett kostnadseffektivt och fint slutresultat.

Bilder före och efter

Demonterad gärdsgård vid grävning Återuppbyggd gärdsgård efter grävning på tomt

REPARATION AV GÄRDSGÅRD EFTER TRAFIKSKADA

En 30 år gammal gärdsgård, byggd i Gustavsberg, skadades då olyckan var framme och en bil rullade av vägen. Gärdsgårdens ena ände kraschades. Efter att ha plockat isär den och återanvänt det material som ej skadats, kunde gärdsgården restaureras och fortfarande kännas som en helhet.

Bilder före och efter

Trafikskadad gärdsgård Reparerad gärdsgård efter trafikskada

 

REPARATION AV STORMSKADAD GÄRDSGÅRD 

Ibland drabbas vi människor och vår egendom extra hårt av naturens krafter, och liksom annat utomhus, kan gärdsgården ta skada vid till exempel stormar. 2019 drog flera stormar in över Sverige med full kraft och många drabbades hårt på olika sätt. För denna kund i Åkersberga fällde en av stormarna som drog över Stockholmsområdet omkull en stor tall som krossade en del av gärdesgården.

Kundens försäkringsbolag stod för kostnaden av reparation på gärdsgården och fick i förhand en offert för godkännande. När jobbet ändå gjordes passade kunden på att beställa en översyn av gärdsgården i övrigt.

Har du drabbats av skador på din gärdsgård efter storm? Läs mer om hur vi kan stötta dig i samband med att din gärdsgård stormskadats. Bland annat kan du i dialogen med ditt försäkringsbolag behöva prisuppskattning på en reparation. 

Bilder före och efter

Stormskadat staket Reparerad gärdsgård efter stormskada

 

SERVICE & GÄRDSGÅRDSREPARATION

Hur en gärdsgård ser ut med tiden beror på många olika saker. Så klart virkets kvalité och ålder, den hantverksmässiga metod som gärdsgården byggdes med osv. Utöver det kan det så klart bero på yttre påverkan. En service eller gärdsgårdsreparation kan bestå av:

  • Översyn av gärdsgården
  • Byte av eventuellt trasiga vidjor, störar och slanor
  • Uppriktning av lutande gärdsgård
  • Översyn och justering av grindar och portaler

KOMMENTERA