<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=347797399525638&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

BLOGG

VÅRDA DIN GÄRDSGÅRD FÖR FÖRLÄNGD HÅLLBARHET

Posted by Susanne Wilhelmsson on 2016-06-03 17:40

Bindng_600x600.jpgFörr i tiden skötte kanske drängen på gården eller någon bonde om byns gärdsgårdar,
såg till att räta upp dem om traktorn från grannbyn hade backat in i den eller bytte ut ett par vidjor som en ko hade gnagt sönder. Det var en tid då man synade gärdsgårdarna regelbundet och vårdade dem ömt. Nu är det nya tider! Yrkesrollen finns liksom inte kvar, få har det på sin arbetsbeskrivning att faktiskt ge lite omtanke och kärlek till gärdsgården. Men du – hos oss gör vi det! Gärdsgårdsservice är en del av vår omtanke. 

Att köpa en gärdsgård är en investering. Tillverkad med genuint material, på rätt sätt och i bra mark står den i minst 30år och genom att vårda investeringen går det att skapa förutsättningar för att förlänga hållbarheten ytterligare.

På Jämtgärsgård tillverkar vi alla våra produkter för hand och binder gärdsgården på plats, det betyder att arbetet blir fackmannamässigt gjort och att du som kund får en riktigt hållbar produkt. Materialet är dessutom underhållsfritt men det kan ändå uppstå behov av en översyn. Hur gärdsgården ser ut med tiden beror nämligen på många olika saker. Så klart virkets kvalité och ålder, den hantverksmässiga metod som gärdsgården byggdes med, om den byggts med stödjande stöttor osv. Utöver det påverkas liksom allt annat utomhus av olika saker, allt från sättningar i marken, väder och vind till plogskador eller annan skada från oss människor.

Något du enkelt kan göra själv är att:

  • Klippa ner högt gräs intill gärdsgården, men använd trimmern försiktigt för att inte skada störarna. 
  • Ta för vana att varje vår gå ett varv runt gärdsgården och se över om något har hänt under vintern. 
  • Åtgärda mindre skador eller dylikt i tid för att minimera följdeffekterna.

Vi vågar gå i god för att vårt hantverksmässiga arbete skapar en hållbar och stabil gärdsgård. Utöver att bygga gärdsgårdar erbjuder vi översyn av gärdesgårdar, service och reparation. För de kunder vars gärdsgård behöver repareras vet vi att det innebär en enkelhet.

Läs om Översyn & Service

Topics: Gärdsgårdsservice, Service på gärdsgård

Om bloggen

Jämtgärsgård tillverkar gärdsgårdar med tillhörande grindar och portaler för hand enligt gammal hantverkstradition. Med rötter i Jämtland och ett unikt råmaterial, senvuxen gran från jämtländska skogar, bygger och binder vi gärdsgård på plats. I vår blogg vill vi öka kunskapen om gärdsgårdar, vad man kan tänka på inför att köpa en eller för att vårda sin gärdsgård och i största allmänhet sprida vår passion för det genuina gärdsgårdshantverket.

Följ bloggen

Inlägg