Hoppa till innehåll
Alla inlägg

SE ÖVER GÄRDSGÅRDEN EFTER DEN SNÖRIKA VINTERN

På många håll i landet har den gångna vintern levererat rekordmängder med snö. Den extrema väderleken med både kyla och stora mängder snö har påverkat samhället på olika sätt och liksom annat som tinar fram kan gärdsgården behöva ses över för att se om den påverkats.

Snöskadad gärdesgård

Att köpa en gärdsgård är en investering. Tillverkad med rätt material, på rätt sätt och i bra mark står den i minst 30år och genom att vårda investeringen går det att skapa förutsättningar för att säkerställa det eller till och med förlänga hållbarheten. Även om snö och kyla kan uppskattas på många sätt kan vintern påverka ett staket mer än andra årstider.

En extrem vinter som denna kan det därför vara bra att se över gärdsgården lite extra. Beroende på gärdsgården status innan vintern påverkas den mer eller mindre. Några exempel på sådant som kan påverka under vintern:

  • Snö på en redan lutande gärdsgård blir extra tung
  • Marksättningar genom tjäle
  • Plogskador

Vi vågar gå i god för att vårt hantverksmässiga arbete skapar en hållbar och stabil gärdsgård. Men hur en gärdsgård ser ut med tiden påverkas av många olika faktorer och det kan vara en god tanke att vårda sin investering. Utöver att bygga gärdsgårdar erbjuder vi översyn, service och reparation.

KUNDCASE

På en idyllisk ö i Stockholms skärgård genomförde vi nyligen ett reparationsarbete hos en av våra kunder. Gärdsgården byggdes av oss på Jämtgärsgård för många år sedan och vissa delar hade behov av service. Främst på grund av markförhållandena och tyngden av snö hade gärdsgården givit vika på ett par ställen. Två sektioner byttes ut helt, vissa störpar byttes ut medan slanorna kunde återanvändas i reparationen.

Före reparation 

Snöskadad gärdsgård

Gärdsgårdsvirke till havs för renovering av gärdsgård. Restaurering av gärdsgård.

Efter reparation

Restaurerad gärdsgård med nya stör och återvunna slanor.

 

KOMMENTERA