<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=347797399525638&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

BLOGG

TRYGGT STAKET FÖR HUND, HUSSE & MATTE

Posted by Susanne Wilhelmsson on 2020-04-08 16:48

Hundägare som har förutsättningar att ha sin hund ute vill kunna släppa ut sin bäste vän utan att behöva oroa sig för trafik, att hunden uträttar sina behov hos grannen eller jagar kvarterets katter. Husse och matte vill kunna slappna av och känna trygghet.

Gärdsgård och trägrind för gård med hund. Ett staket kan verkligen ha olika funktioner, som att tillföra något designmässigt, markera en avgränsning, stänga någonting ute eller hägna in något. När det kommer till husdjur vill ägaren ofta känna trygghet genom att ha en pålitlig inhägnad.

Gärdsgård som staket kan definitivt vara ett alternativ för hundägare med såväl stora som små hundar. Det går på olika sätt att bygga hundsäkert och anpassa efter behov. För de allra minsta hundarna går det exempelvis att bygga en extra tät gärdsgård genom att dels välja en tät modell och även att bygga tätare nertill. En ytterligare säkerhetsfunktion är att låsa de nedersta slananorna (det liggande gärdsgårdsvirket) så att inte hunden kan lyfta upp dem och krypa under eller igenom gärdsgården. Är hunden stor eller om risken finns att hunden kan hoppa över staketet går även höjden att justera. Något att tänka på är att vissa hundar även är duktiga klättrare och eftersom gärdsgården är stabil med liggande slanor kan det bli som en trappa för en slug och spänstig hund. För att säkra upp ytterligare går det så klart att sätta en el tråd i gärdsgårdens överkant om man känner att det finns ett sådant behov.

Att staketet är rejält och stabilt byggt är också en säkerhetsfaktor ur djurets perspektiv, så att det står säkert även om hunden tar spjärn och ställer sig upp mot det med framtassarna eller försöker klättra. 

När det kommer till grindar finns speciallösningar utefter behov, exempelvis går det att snickra grindar så de bli tätare nertill. För de riktigt små hundarna kan galler eller liknande behövas men ofta hittar vi en lösning. Däremot blir exempelvis inte slanöppning en bra lösning för en gård med hund, då slanorna ligger lösa och därmed är flyttbara.

Något att också fundera kring är staketets sträckning och öppningar kopplat till gårdens naturliga flöde.

Du känner både din hund och dina behov av staket bäst. Kontakta oss gärna för att föra en personlig dialog om lösningar om du är nyfiken på gärdsgård som staket. 

KONTAKTA OSS

New Call-to-action

Topics: gärdsgård, att välja staket

Om bloggen

Jämtgärsgård tillverkar gärdsgårdar med tillhörande grindar och portaler för hand enligt gammal hantverkstradition. Med rötter i Jämtland och ett unikt råmaterial, senvuxen gran från jämtländska skogar, bygger och binder vi gärdsgård på plats. I vår blogg vill vi öka kunskapen om gärdsgårdar, vad man kan tänka på inför att köpa en eller för att vårda sin gärdsgård och i största allmänhet sprida vår passion för det genuina gärdsgårdshantverket.

Följ bloggen

Inlägg