Hoppa till innehåll
Alla inlägg

STAKET SOM HÅLLER DJUREN INNE & RAMAR IN GÅRDEN


Det finns en mängd olika typer av staket på marknaden att välja mellan och anledningen till varför man väljer just gärdsgård som staket skiljer sig så klart åt. Här har vi intervjuat en av våra kunder om hennes val och väg fram till rätt lösning, Maria Andersson som skulle rusta upp en gammal vacker gård i Norrtälje.

Maria_Andersson_026_1600x1040

- Jag skulle rusta upp en gammal gård, en vacker gård i sig och ville ha en värdig ”ram” till gården, berättar Maria Andersson. Jag hittade delar av några riktigt gamla gärdsgårdar på markerna och det kändes helt självklart att föra det kulturarvet vidare. Det kändes också viktigt att den nya gärdsgården skulle vara gedigen och byggd på samma sätt som de gamla gärdsgårdarna på gården.

Det finns olika typer av gärdsgårdar som är byggda med olika hantverksmetoder, råvarukvalité och inom olika prisnivåer. Även en mängd olika modeller. Vilken typ av gärdsgård just du vill ha och vilka funktioner som är viktiga för dig, vet bara du. En avgörande funktion för Maria var att hitta ett staket som håller djuren inne och är riktigt hållbart eftersom hon har alla möjliga olika djur på gården; hästar, får, getter, hundar, katter och en gris.

Maria_Andersson_034_600x600.jpg Maria_Andersson_031_600x600.jpg

- Eftersom jag även tidigare har rustat upp hus med just gärdsgård som staket visste jag både vad jag ville ha och vad jag inte ville ha. Nu tittade jag runt en hel del och bestämde mig för Jämtgärsgård av flera anledningar. Att de har flera modeller att välja mellan var en faktor men det stora var både deras personliga kontakt och vilja att hitta rätt lösning för mig.

På Marias gård har vi haft glädjen att bygga gärdsgård på flera olika platser. Hon valde en Roslagsgärdsgård med kluvna slanor som vi har anpassat för att möta upp hennes behov. Vi valde att göra den hög och tätare nertill, dessutom har vi låst den nedersta slanan med en bidning så att inte djuren kan lyfta upp den och krypa under eller igenom. Till det har vi kombinerat olika trägrindar till gården, torpargrindar till infarten och pinngrindar till djurens hagar som tillsammans blev en fin helhet.

- Olle tog sig tid på plats och lyssnade verkligen på vad som var viktigt för mig. Han fokuserade inte på pris utan istället på kreativa förslag som ledde fram till rätt lösning. Mitt krav på stabilitet och att det skulle vara gediget gjorde att jag fastnade för dem. Den personliga kontakten och arbetet genomsyras av kvalité hela vägen.

Förutom att gärdsgården bidrar till helhetsintrycket och fyller en funktion känner Maria att den även bidrar till en värdeökning av fastigheten.

- Du anar inte hur fint det är! Folk verkligen stannar och tittar, avslutar Maria!

 Maria_Andersson_023_600x600.jpg Maria_Andersson_037_600x600.jpg

KOMMENTERA